dimarts, 17 de novembre del 2009

2º EXCURSIÓ PONTI

Vam tornar a fer una altra eixida a la mateixa obra. Estaven posant les bigues de formigó pretessat entre les piles del pont.

Primer l'enginyer a càrrec de l'obra ens va fer l'explicació de l'obra projectada, les dificultats técniques així com imprevistos durant l'execució de la mateixa.

Les son portades a peu d'obra de nit amb vehicles de transport especials, sols podien portar-ne 4 per jornada.
En la foto no s'aprecia lo llargues que són, sino recorde mal sobre 25 metres
Ací es veu com amb l'ajuda de 2 grues, molta destresa i coordinació entre operaris, posen una de les bigues. L'operació va durar una mitja hora, molt ràpid.Ací es veu un operari fent les comprobacions e indicacions finals. Aquestes bigues es recolzen sobre uns recolzaments de pneopré elàstics
Uns dels problemes més importants que es van trobar els enginyers durant la construcció d'aquesta pila del pont és que la roca fracturada que segons els sondejos es trobava a la cimentació de la mateixa, no cobria tota mentació (a l'esquerre es veu la roca, a partir de les fustes, la peca de HA). Per solucionar aquest greu imprevist, van refer el troç de cimentació que es veu, fent un recolzament de HA sobre la roca més profunda, sobre el qual després es recolza la pila.