dissabte, 25 d’octubre del 2008

VISITA A CONTRERAS

Avuí hem anat a visitar la Presa de Contreras. És dissapte i a les 8 del matí eixia el bus, no hi hava ni Cristo pel carrer Com és habitual, més d'un guiri ha vingut mig piripi. Hem eixit de València i en hora i pico ja estavem allí. Hem parat al arcen de l'autovia en un talud de calcària i hem començat a prendre dades. Que si families de diaclasses, buçaments,etc... Ens hem fet la foto de rigor Es veia tot l'embassament.
Aquests dos viaductes creuen l'embassament, el de l'esquerre el voreja i l'altre l'atravessa.
Tot seguit hem entrat al túnel que hi ha al costat de talud. Com a curiositat Friky, dalt de tots els túnels està el MINI escut de Camins ( ja diré oerquè el de mini)
Açí dos inconcients dins del forat negre
Al acar-se el túnel, venia la coronació de la Presa de Contreras, açí es veu l'altre túnel. El plegament dels estrats està molt bonic, pareix que els hagen fet aposta.
Aquest pont està a peu de presa, pel costat va l'antiga carretera València-Madrid la cual va manar a construir Isabel la Catòlica ( Si ja té algun temps)
Aquesta foto pareix una postal, de vegades no saps si el que fan els enginyers crea o destrueix paisatge.
Després hem entrat a l'altre túnel. Bó el primer metre de l'eixida d'emergències ( el de l'esquerre) estava bé, dos metres més avant pot ser no done la mateixa seguretat
Al eixir hi havia una espècie de balconet que demanava que et feres una foto.

Al eixir ens hem trobat les mesures protectores front a despreniments dinàmics ( la espècie de valleta que aguanta pedres de varies tonellades) i la típica red triaxial del que posen en carreteres ( estava molt ben bulonada i cosida). Un metres més endavant hen vist un pont atirantat en construcció. Havia vist fotos dels encofrats lliscants, però mai en directe

Açí ha acabat la visita. Hem agarrat el bus i altra volta cap a València. Per l'autovia es veia una vista general del embassament

Un poc més avant hem vist el MAXI escut de Camins ( Té uns 8 metres d'alçària, el pont és d'un camí anterior i es va aprofitar per a açò, al fer l'autovia)

Pel camí hem vist nombrosos túnels fets exclusivament per a l'AVE i un tram on estàn posant les travesses.

A Xest hem vist el circuit de dalt el bus. Ja m'havera agradat poder vore els entrenaments de moto GP, però no entrava en la programació


Cap a la una i mitja estavem davant del Politècnic. He dinat i al final he tornat amb Salva a Oliva com la setmana passada. A les 17 h ja estava en casa. Avuí a pesar de no convidar-nos a dinar, m'ha agradat més l'excursió que la de la setmana passada.